tiistai 21. heinäkuuta 2020

Oppimistehtävä 2 C

Tässä tehtävässä tutustuin Tampereen yliopistollisen sairaalan sosiaalisen median ohjeistukseen. Ohjeet löytyvät tästä osoitteesta: https://www.tays.fi/fi-FI/Sairaanhoitopiiri/Hallinto_ja_paatoksenteko/Saannot_ja_ohjeet/Sosiaalisen_median_ohje(51946). Niin kuin ohjeissa lukeekin, keskeisin tarkoitus on Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tavoitteiden ja toimintaperiaatteiden linjaaminen sosiaalisessa mediassa sekä opastaa työntekijöitä toimimaan sosiaalisessa mediassa sekä työssä että vapaa-ajalla.

Mielestäni Taysin someohjeet ovat todella selkeät ja sellainenkin henkilö, jolle koko some on tuntematon paikka, pääsisi varmasti sen ideasta perille. Ohjeissa on eritelty tavoitteet ja hyödyt sekä periaatteet ja vastuut, mikä on todella hyvä asia. Tällöin jokainen työntekijä tietää, miksi yritys on somessa ja osaa toimia yhdenmukaisesti tietyt tavoitteet mielessä pitäen.

Ohjeistuksen keskellä oleva kuva/kaavio havainnollistaa erinomaisesti mistä on kyse. Tekstissä on nostettu esille todella tärkeä pointti liittyen siihen, julkaiseeko somessa yksityishenkilönä vai yrityksen työntekijänä. Roolista riippuen sisältö voi olla hieman erilaista ja tämä on ehdottomasti pidettävä mielessä somessa toimiessa.

Salassapitovelvollisuus ja eettiset ohjeet on etenkin terveydenhuollon alalla sellainen näkökulma, jonka käsitteleminen on ehdotonta. Se on näissä ohjeissa hienosti tuotu esille, jotta jokainen työntekijä osaa toimia eettisesti oikein. Muita tärkeitä esille tuotuja aihealueita on työajan- ja välineiden käyttö, tietoturva, tekijänoikeudet, keskusteluun osallistuminen, väärinkäytöksiin puuttuminen sekä käyttö vapaa-ajalla.

Mielestäni näiden pelisääntöjen laatiminen kuuluu hieman kaikille työntekijöille. Asioista on hyvä keskustella yhdessä. Lopulliset päätökset kuitenkin tekee esimies tai sellainen henkilö, kenen vastuulla sosiaalinen media on. On tärkeää, että työntekijöiden mielipiteet kuullaan ja heillä on mahdollisuus vaikuttaa yhteisiin asioihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti